Certyfikat dla Szkoły „Źródła”

Niepubliczna Szkoła Podstawowa „ŹRÓDŁA” prowadzona przez naszą fundację otrzymała certyfikat „SZKOŁA PRZYJAZNA RODZINIE”. Uroczyste wręczenie certyfikatu odbyło się 17 maja 2014 r. podczas II Kongresu Polskiej Rodziny w Warszawie.Jest to element akcji prowadzonej przez Centrum Wspierania Inicjatyw dla Życia i Rodziny.

Program „Szkoła Przyjazna Rodzinie” wychodzi naprzeciw potrzebie coraz lepszej współpracy szkół z rodzicami uczniów w zakresie wychowania i przekazywania młodemu pokoleniu spójnego systemu wartości. Wychowanie oparte na podstawach wyrosłych z europejskiego kręgu kulturowego, u którego podstaw leży odpowiedzialność, wartość rodziny, szacunek dla życia daje gwarancję przygotowania młodych ludzi do podjęcia odpowiedzialności za własną rodzinę, kraj i życie społeczne.

Więcej informacji: http://www.pch24.pl/kongres-polskiej-rodziny–nagrodzono-szkoly-przyjazne-rodzinie–to-nie-koniec-akcji,22989,i.html